Får

Foder til får og lam

Find kvalitetsfoder til får og lam her. Der findes mange forskellige racer af får, men uanset hvilken type du har, så har vi foderet dertil. Bl.a. fremstiller vi vores eget fårefoder på fabrikken i Sønderjylland. Dette gør at vi kan holde prisen nede, da vi sparer dyr transport og flere mellemled.

Udstyr til får og lam

I Ewers Landbutik finder alt hvad du skal bruge til dine får og lam, såsom klovsaks, uldsaks, mærkefarve, mærkekridt og bedækningssele. Til de små har vi sutteflasker og suttespande.

Nyttig viden om får

Græs er fårets naturlige foder og udgør normalt 2/3 af fårets foder.  Får græsser normalt i årets 7-8 varmeste måneder. I vintermånederne suppleres som regel med stråfoder.
Et får er drøvtygger, og har brug for hø eller halm for at holde maven i gang, når de ikke er på græs. Derfor skal du om vinteren altid supplere med stråfoder for at sikre god tarmfunktion. Dette gælder også når du fodrer med et godt fårefoder, da stråfoderet giver maven noget at arbejde med.

Får der ikke vil kendes ved deres lam

Det hænder af og til at får ikke vil kendes ved deres lam, i sådanne tilfælde kan du selv opfostre lammet ved at give mælk på flaske og senere i suttespand.

Det er vigtigt at får og lam altid har adgang til frisk vand.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om får og lam

Hvad kræves der ved fårehold?

Fårene skal året rundt have adgang til frisk vand og tilstrækkeligt foder, samt tilses dagligt. Dette betyder, at de som minimum skal have supplerende foder om vinteren.

Hvor længe skal et lam have flaske?

Lammet kan allertidligst fravænnes mælkeerstatning efter 30 dage, men skal under alle omstændigheder have opnået en vægt på minimum 10 kg og gerne 15kg.

Rul til toppen