Kvæg

Kvæg og kreaturartikler

I Ewers Landbutik finder du alt hvad du skal bruge til dit hobbybrug med kvæg såsom sparkbeskytter, rem til Vendsysselbindsel, mærkekridt, sliksten, sårspray, Bovivet beskyttelsesgel og meget mere. Kig ind i landbutikken i Toftlund eller se udvalget på siden her.

FAQ – ofte stillede spørgsmål om kvæg

Hvad er forskellen på en ko / køer og kvæg?

En kvie bliver til en ko, når den kælver første gang. Kød fra dyr, der er over 24 måneder, når de slagtes, kaldes oksekød.

Hvor mange stk kvæg må man have i et hobbylandbrug?

Et hobbydyrehold kan maksimalt omfatte 2 malkekøer eller ammekøer med tilhørende kalve (op til 6 måneder) og 4 stykker kvæg, der ikke går ind under punkt 1.

Hvor gammel bliver en ko?

En ko kan blive helt op til 25 år gammel. I forhold til dette har en malkeko et relativt kort liv. De fleste malkekøer slagtes, når de er omkring fem år gamle

Godt at vide om kvæg

I sommerhalvåret hvor kvæget som regel er på græs, får de dækket deres behov for energi og protein fra græsset. Græs kan dog være af forskellig kvalitet og nogle gange er der ikke nok på marken. Hold derfor øje med om dyrene ser fine og runde ud, eller om de begynder at tabe sig. I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt at supplere med f.eks. stråfoder og kraftfoder.

Det er altid en god idé at køerne har adgang til en sliksten eller slikbalje, der sikrer at de får de mineraler de har behov for.

Sørg altid for adgang til frisk vand. En ko drikker op til 100 l. vand om dagen.

Rul til toppen