Ditta Læggekartofler

kr. 33,00kr. 155,00

1,5 kg

  • Middel tidlig

Der kan være 14 dages leveringstid.

Varenummer: 78634065 Kategorier: ,

Middeltidlig læggekartoffel med god smag

Ditta læggekartofler er en middeltidlig sort med hvide blomster.
Knoldene er ovale med dyb gul hud og lys gul kødfarve.
De er kendt for deres udsøgte smag og fastkogende konsistens, hvilket gør dem ideelle som skrællekartofler.

Ditta kartofler er også velegnede til salater, da de bevarer form og tekstur efter kogning.
De trives på næringsrige jorde og giver et godt udbytte under optimale forhold.
Sorten er lagerfast, hvilket muliggør langtidsopbevaring og nydelse af smagen længe efter høst.

Ditta: Middeltidlig kartoffel

  • Velsmagende fastkogende skrællekartoffel
    – god som salat kartoffel

Tips til lægning af Ditta:

Det anbefales at tage Ditta ud fra køl før lægning for at få varmet knolden ordentligt op inden lægningen. Jordtemperaturen skal være mindst 10°C i 10 cm dybde ved lægning for at reducere dannelsen af kondens og udvikling af
rodfiltsvamp.
Kartofler skal altid lægges i godt vejr og i et godt forberedt såbed, med tilstrækkelig løs jord til at sikre god rodudvikling. Jordtemperaturen skal være mindst 10°C i 10 cm dybde ved lægning for at reducere dannelsen af kondens og udvikling af rodfiltsvamp.

Vær’ opmærksom på svamp og andre sygdomme i kartofler

Den altoverskyggende sygdom i kartoffeldyrkning er kartoffelskimmel, som er en svamp. Den får toppen til at visne, og kartoffelplanten vil dø. Kartoffelskimmel har optimale betingelser i fugtigt og varmt vejr. Kartoffelskimmel angriber sjældent tidligere end i starten af juli. Derfor vil sygdommen oftest ikke ramme de tidlige sorter. De lidt senere sorter er mere udsatte for kartoffelskimmel, og derfor kan det være nødvendigt med forebyggende behandling, inden kartoffelplanterne bliver angrebet.

Opgravning af de tidlige sorter såsom Gala

Så snart kartoffelknoldene opnår en passende størrelse, er de tidligste sorter klar til opgravning.

Forsøg først forsigtigt at tage en enkelt kartoffel ud af kammen for at vurdere størrelsen. Husk at spise de tidligste sorter først, da de kan blive melede og kedelige senere på sommeren.

Rul til toppen