Havens Equiforce zink og kobber

kr. 200,00kr. 539,00

Koncentreret zink- og kobbertilskud, m/naturlig E-vitamin og selen
Vælg imellem 1 kg og 3 kg
Zink anbefales især for at styrke og gøre hestens hud modstandsdygtig ved f.eks. mug, eksem, sår, sensitiv hud mm.

Varenummer: N/A Kategori:

Zink og kobber til heste

Letoptageligt, organisk bundet Zink og kobber, tilsat naturlig E-vitamin og organisk bundet selen.

Diætetisk fodertilskud med højt indhold af 100 % organisk bundet zink og kobber. Produktet henvender sig bl.a. til heste med hudproblemer, hvor hudens naturlige barriere og immunforsvar er udfordret, f.eks. på mudrede folde eller i perioder med mange insekter, f.eks. mitter. Derudover spiller zink og kobber også en vigtig rolle i forhold til korrekt udvikling af skellettet hos føl og ungheste, ligesom zink og kobber har stor betydning for både immunforsvar og muskelfunktion. Ofte er indholdet af zink og kobber lavt i grovfoderet, hvorfor et tilskud kan være på sin plads.

Zink og kobber styrker huden indefra

En sund og stærk hud udgør en vigtig barriere i forhold til diverse mikroorganismer, der kan forårsage læsioner og infektioner i huden. Mange hesteejere oplever problemer med sår på især den nederste del af hestens ben (muk) i perioder med fugtigt vejr og mudder på folden. Hvis hestens ben konstant er fugtige opblødes huden, hvilket letter indtrængen af mikroorganismer, der irriterer huden og kan give anledning til væskende sår, der kan have vanskeligt ved at hele op.

Tilskud med letoptageligt zink, i kombination med kobber og den svovlholdige aminosyre, methionin, styrker huden og understøtter (gen)dannelse af sund og stærk hud.

Styrker skelettet

Hos føl og unge heste i vækst spiller zink og kobber en meget vigtig rolle i forhold til korrekt mineralisering af brusken i knoglernes vækstlinier, ligesom voksne heste løbende har behov for små mængder til vedligehold af skelettet. Ofte er indholdet af både zink og kobber (og selen) lavt i græs og hø, hvorfor især avlshopper, fravænnede føl/plage og heste på sommergræs kan have behov for ekstra tilskud.

Dosering af Equiforce zink & Kobber

Daglig mængde: Heste: 20 g (1 mål), ponyer: 10-15 g (½-3/4 mål).
Tildeles 1 gang dagligt i op til 8 uger, rent eller iblandet foderet.
Gentag brugen om nødvendigt. Konsultér evt. en foderrådgiver
før brug og ved forlængelse af brug udover anbefalingerne.

Rul til toppen