Solist Læggekartofler

kr. 33,00kr. 155,00

1,5 kg eller 10 kg

  • Meget tidlig
  • Markedets tidligste sort
  • Fastkogende
  • God smag

Der kan være 14 dages leveringstid.

Varenummer: 7039600 Kategorier: ,

Solist læggekartoffel

Solist læggekartofler er den tidligste sort på markedet. Bør høstes tidligt for den bedste smag. Giver forholdsvist få, men til gengæld meget ensartede rund-ovale kartofler. Solistkartoflerne er velegnede til vask direkte fra marken. Forspiring bør påbegyndes i god tid, da sorten har lang spiretid.

Solist er en meget tidlig og fastkogende sort, der kan nydes tidligt på sæsonen.

Meget tidlig sort: Kan med fordel forspires 2-4 uger for lægning. Kan lægges ved jordtemperaturer ved 5-8°C. Bør nok overdækkes med enten fiberdug eller perforeret plastik.

Lægges i marts-april og kan høstes i maj-juli.

Solist læggekartofler kendestegnes ved:

  • Meget tidlig
  • Markedets tidligste sort
  • Fastkogende
  • God smag

Der kan være 14 dages leveringstid.

Hvornår kan man høste solist kartofler?

To uger efter, at kartoffelplanterne blomstrer kan du begynde at høste. Det er typisk i juni/juli. Vil du lagre kartoflerne, skal du først høste, når planten over jorden begynder at visne. På det tidspunkt har knoldene dannet en tyk skræl og kan holde sig længe.

Husk at fjerne ukrudt løbende

Du skal bekæmpe ukrudtet rundt om dine kartofler løbende. Ellers vil ukrudtet udkonkurrere kartoffelplanterne. Det er især vigtigt i starten af kartoffelplanternes vækst.

Hver 7.-10. dag hypper du yderligere 2-3 cm jord ovenpå kammene så ukrudtet dækkes.

Det kan være nødvendigt at rive kammene og lade dem tørre for at kontrollere ukrudtet, inden der lægges jord på igen. Pas på ikke at ødelægge spirer og rødder på kartoffelplanterne. Alternativet kan være at hyppe en større mængder jord efter kartoffellægningen og sprøjte kartoflerne med et godkendt ukrudtsmiddel.

Opgravning af de tidlige spisesorter såsom Solist

Så snart kartoffelknoldene opnår en passende størrelse, er de tidligste sorter klar til opgravning.

Forsøg først forsigtigt at tage en enkelt kartoffel ud af kammen for at vurdere størrelsen. Husk at spise de tidligste sorter først, da de kan blive melede og kedelige senere på sommeren.

Rul til toppen