Få ekstra lækre grøntsager og flotte stauder
Særdeles velegnet til grøntsager.
Grøntsags- & Havegødning:
Kongerslev NPK 10-2-7 grøntsags- & havegødning er en organisk naturgødning, mineralsk beriget, velegnet til alle vækster fra grøntsager og blomster til buske og stauder. Gødningen er baseret på varmebehandlet fjerkrægødning, er bakteriefri og indeholder naturens egne næringsstoffer.
Gødningen virker i hele vækstperioden, da næringsstofferne ikke udvaskes, men frigøres i takt med grøntsagernes og planternes behov.
Grøntsager: Gødskes med 1 kg pr. 10 m2 om foråret. Kultiver gødningen 2-3 cm ned i jorden. I juni-juli suppleres der yderligere med 1 kg pr. 10 m2. Kultiver nænsomt omkring grøntsagerne.
Blomsterbede, stauder & buske: Gødskes med 1 kg pr. 10 m2 om foråret. I vækstsæsonen gødskes løbende med 1-2 kg pr. 10 m2. Kultiver altid gødningen
2-3 cm ned omkring planternes rødder.
Opbevares tørt.
Spørgsmål til haven:
Hvornår er det bedst at gøde køkkenhaven?
Uanset hvilken gødning du vælger, er den bedste årstid, at strø gødningen, første gang om foråret. Jorden skal være arbejdsdygtig og du kan med fordel strø din gødning samtidig med, at du bearbejder jorden til dette års sæson. Gødning kan i køkkenhaven nedgraves en smule og i bedene strøs ovenpå.
Hvor langt skal stauder klippes ned?
Den gængse er at klippe de visne staudetoppe af så tæt på jorden som muligt, og så fjerne toppene fra bedet – helst et sted i haven, hvor de kan ligge og blive til god kompost.
Hvornår skal man gøde træer?
Gødskningen skal helst ske om foråret, helst lige inden væksten starter. For mange arter er starten af maj et godt bud. I sandet jord kan tilførslen eventuelt deles i to portioner for at begrænse udvaskningen. Er der klare symptomer på næringsstofmangel, kan gødning dog tilføres til næsten enhver tid.